Termékinformáció


Kandalló "gyufára készen"

Magyarországon egyedül álló módon, a mi csapatunk a kandallóépítés teljes folyamatát saját kézben meg tudja oldani. Számítógépes Archicad program segítségével tervezzük meg a Megrendelő, vagy építész kollega által elképzelt egyedi kandallót. Ehhez bármilyen méretben és változatban legyártjuk a tűzteret, a szükséges kő, vagy fa burkolatot, a kandallót beépítjük és az egész kandallót "gyufára készen" adjuk át. Természetesen lehetőséget nyújtunk, hogy egyes részeket a Megrendelő másképp oldja meg.

A mai otthonok gyakran előforduló másod fűtési lehetősége a hő légfűtéses kandalló. A hideg tér felfűtése szempontjából ideális fűtési megoldás, mert a meleget az égés pillanatától kezdve azonnal ontja és fél-, háromnegyed óra múltán a fagyos helyiséget is meleggé varázsolja a jó hatásfok és nagy teljesítmény jóvoltából. Ez különösen nyaralók és hétvégi házaknál jelent nagy előnyt, akár fő fűtésként is. E rendszer nagy előnye a cserépkályhával szemben, hogy jól szabályozható és jóval nagyobb teljesítményű. Meg kell említeni, viszont csak trükközéssel tarja a meleget 6-8 órán keresztül.

Kandallóinkat rendszerint az elmúlt 85 év tapasztalatait felhasználó saját fejlesztésű hő légfűtő betétünkkel építjük, amely lehetővé teszi mintegy 300 lm3 légtér befűtését – szabványos hőszigetelés mellett – a 15-17 kW fűtőteljesítményével. A kifejlesztett fűtési rendszer hatásfoka eléri a 65-75%-ot.

A legújabb igényként jelentkező fűtő vizes egységet is tudjuk nyújtani, ami a központi fűtési rendszerre kötve rásegít, esetleg ki is váltja a gázfűtést.

Természetesen hagyományos nyitott tűzterű kandallókat is építünk, bár ezek fűtő teljesítménye közel nulla, esetenként több meleget visz el, mint amit megtermel. Különösen ügyelni kell ilyen tűztereknél, hogy a hideg levegő utánpótlás biztosítva legyen.

Ajtóinkat három fajta megoldásban gyártjuk:

  • nyíló ajtók – zsanér és zárszerkezettel egy, vagy kétfelé nyithatóan;
  • toló ajtók – kerekeken gördülő, a díszburkolat mögé két oldalra széttolható kivitel, helytakarékos elhelyezés (saját fejlesztésű egyedi megoldás!) kis takarófal mélységet igényel, de középen osztás szükséges;
  • feltolható ajtók – ilyenkor az ajtó felfelé tolható és a tisztításhoz lehajtható kivitelben készítjük. Így lehetővé válik igen nagy méretű üvegfelületek kialakítására is (100 x 100 cm vagy nagyobb is).

Az ajtó és a kandallóbetét látszó kerete és a beépített díszrácsaink lehetnek feketére festett, vagy felpolírozott és galvanizált felületűek: aranyozva, sárgarezezve, vörösrezezve és antikolva, nikkelezve. Az ajtók lehetnek osztottak hagyományos máriaüveges megoldásban, vagy osztatlan kerámiaüveges változatban, modern kandallókhoz. A csomópontokat, vagy mélyhúzott koronggal, vagy kézi domborítású levélkékkel takarjuk. Az osztás lehet átlós megoldású, vagy hálós, téglalap alakú elemekből álló.

Alap betétünk speciális változata, amikor két, három, vagy akár négy oldalról is látható a tűz, egy-két-három fix és egy-két nyitható, fel, vagy eltolható ajtón keresztül. A három oldalas, tört tűzterű változat jó megoldást nyújt, a szoba közepén lévő kéményre épített, körbejárható kandalló megépítésére.

A fűtőbetét tűztér feletti része egy speciális 5 csöves hő dobot is tartalmaz, az egyenletes hő terhelést biztosító terelőelemmel.

Kovácsoltvas

Létrehoztuk az egyedi kovácsoltvas gyártó kapacitásunkat, speciális méretű és mintázatú egyedi beltéri rácsok és korlátok és biztonsági külső rácsok gyártására és beépítésére.

Érdekes lehet még, hogy nagyon sokan szeretik a kerti partikat és ehhez elengedhetetlen a magas színvonalú, komplex grillező egység, nemes anyagokból megvalósítva. A grillező és a bogrács egységen kívül, kialakításra kerül még, lávaköves sütőlap, gáztüzelésű vok-tál, mosogató és előkészítő pult, esetleg sütő kemence.

Cégünk egy új stílust és minőséget alakított ki a kandalló építésben. A dísz légrácsok hangsúlyos megjelenítésével, az egyedi tervezéssel, a jó fűtési tulajdonságokkal és az egyszerű, megbízható kezelhetőséggel helyet vívott ki magának a kandalló-építés területén.

Denke Kandalló

Kandalló választékunkban valamennyi stílus megtalálható, legyen szó a szépen díszített klasszikus típusokról, vagy a letisztultan elegáns, modern tűzterekről. Egyedileg tervezett és kivitelezett kandallóinkkal maximálisan az Ön elképzeléseihez igazodunk! A kandallóépítés teljes folyamatát - tervezéstől beépítésig - csapatunk saját kézben meg tudja oldani!

Kovácsoltvas termékek

A kovácsoltvas termékek ma reneszánszunkat élik, újra hódít eme míves mesterség és az általa kínált szép, nemes anyagból készült megoldások minden téren. A kovácsoltvas termékek közül napjainkban is a két legkeresettebb termékkör a kovácsoltvas kerítés és kovácsoltvas rács, amelyek dekoratív, ám stabil és megbízható védelmet jelentenek az otthon számára.

Elérhetőség

Denke Kandalló –
Denke Gábor Miklós EV.