Kandallók


Míg ezen fütőeszközök régen nélkülözhetetlen használati tárgynak, az otthon alapvető részének számított, addig a mai modern világban létező számtalan fűtési megoldás mellett inkább dísztárgynak számít. Az 1700-1800-as évek kandallóihoz képest ez a mai forma jelentős változáson esett át: fejlettebb anyagokból, a klasszikus stílus mellett esetenként akár hi-tech design-nal, gáz és elektromos kandalló esetén távirányítóval vezérelhető változatban is készül, különféle biztonsági előírásoknak megfelelő, korszerű fűtőberendezéssel. Ezen az oldalukon keresztül részletesen megtekinthetik a különböző fajták is.

Cégünk vállalja bármilyen fütőeszköz építését az Ön elképzelései szerinti stílusban és kivitelben. Az alábbiakban az egyes típusok pár szavas ismertetője található, illetve az adott kandalló típusra kattintva megtekinthet néhány referenciaképet eddigi munkáinkból.

Legfőbb célunk az, hogy a megrendelőink igényeinek 100%-osan megfeleljünk a munkaelvégzése alatt.

Stil kandallók

Stíl típusok

A stíl típusú szépségek a barokk és rokokó irányzatot követi megjelenésében. Míg a barokk jellemzői a monumentalitás és rendkívüli részletgazdagság, addig a rokokó már kisebb léptékű, kifejezetten a díszítésre, díszességre koncentráló irányzat. A stíl típus a klasszicista vonalhoz hasonlóan a kastély eszközökhöz sorolhatóak ezek a kandallók.

 • Márvány burkolatú
 • Fa burkolatú
 • Egyéb stíl

Nézze meg portfóliónkat.

Klasszicista és empire kandallók

Klasszicista és empire kandallók

A klasszicista stílus az ókori görög és római művészeti jegyekre épülő stílus, az empire pedig ennek későbbi, "fényűzőbb" változata. Az empire és klasszicista kandalló termékek leginkább a középkori eszközökbe jellemezhetjük: ezek nemes anyagokból készült, gazdag és művészi részletességű díszítéssel ellátott darabok.

 • Márvány burkolatú
 • Mészkő burkolatú
 • Fa burkolatú

Nézze meg portfóliónkat.

Modern kandallók

Modern kandallók

A modern eszközök ismertetőjegye a letisztult forma, egyszerű geometrikus vonalvezetés, és az építésben alkalmazott anyaghasználat terén a minél kevesebb féle anyag használata. A modern típusok közé sorolható a hi-tech kivitel is, ami általában nemesacél, krómozott külső felületek és hőálló üveg kombinációjából készül.

Nézze meg portfóliónkat.

Rusztikus kandallók

Rusztikus kandallók

A rusztikus stílusú kandallók legfőbb jellemzői a természetesség, időtállóság, tágas terek és nagy, robosztus bútorok. Ehhez illeszkedően a rusztikus kandalló terméskő/mészkő, pattintott kő, bontott tégla burkolatú, eredetileg fagerendával vagy padkával épül, akár különálló pihenőzugként is szolgálhat.

 • Mészkő, homokkő burkolatú
 • Terranova nemes vakolatú
 • Sprengelt, bontott téglás burkolatú

Nézze meg portfóliónkat.

Kapcsolatfelvétel
Panorámás kandallók

Panorámás kandallók

A panorámás kialakítású kandalló a modern világ találmánya, amely kifejezetten a lángok látványára, a tűz által teremtett sajátos hangulat maximális kihasználására koncentrál. A hatalmas hőálló üveg felületek révén a hagyományos típusokkal ellentétben itt több oldalról, teljes mértékben láthatóvá válik a lángok játéka.

 • Három oldalas
 • Két oldalas
 • Egyéb, több oldalas panorámás

Nézze meg portfóliónkat.

Gipszstukkó kandallók

Gipszstukkó kandallók

A gipszstukkó a különféle felületek díszítésére alkalmas, speciális összetételű gipszkeverék, gipszvakolat. A gipszstukkóból bármilyen forma könnyedén és viszonylag gyorsan kialakítható, így az ilyen díszítéssel ellátott eszközök gyakorlatilag bármely stílusba tartozhatnak.

Nézze meg portfóliónkat.

Nyitott kandallók

Nyitott kandallók

Ma is sokan szeretik, a nyitott tűzterű kandalló nyújtotta különleges látványt, amikor szabadon, közvetlenül tudunk gyönyörködni a lángok látványában, tűz pattogó hangjának élvezetében. Ez a megoldás jelentette régen "a" típust. A mai rendkívül jól hőszigetelt, tökéletesen záró ablakok mellett csak jól megtervezett friss levegő odavezetéssel építhető meg a nyitott fütőeszköz. A nyitott kandalló légfogyasztása 150-400 m3/óra! A hatásfoka viszont szinte nulla, -15% és + 10% között van. Bonyolítja a helyzetet az alkalmazott légtechnika. Ilyenkor az elszívás, a depresszió nem megengedett!

Nézze meg portfóliónkat.

Konvektor burkolatok

Konvektor burkolatok

Esetenként szükség lehet, hogy az esztétikailag kifogásolható konvektort, vagy egy egyszerű radiátort kandalló hangulatú díszkandallóvá alakítsuk. Megbeszélés alapján a munkát az igényeknek megfelelően szoktuk elvégezni.

Nézze meg portfóliónkat.

Különleges kandallók

Egyéb különlegességek

Vannak olyanok is, amelyek a korábbi besorolásba nem helyezhetők el. Ide tartozik például a svéd gránit gleccserkőből készített fütőeszköz, vagy a csempe burkolatú is. Bővebben kérem keressenek fel minket telefonon, esetleg személyes a különleges munkák elvégzése miatt.

Nézze meg portfóliónkat.

Kapcsolatfelvétel

Kandalló referenciák

Keleties hangulatú sarok kandalló

Keleties hangulatú sarok kandalló

Ez egy széttolható ajtós kandalló, a kinézete keleties stílusú mészkő kandalló lett, ahol az ügyfelünk igényeit tartottuk a szemünk előtt a munka elvégzés alatt.

Rusztikus faragott kandalló

Rusztikus faragott mészkő kandalló

Extra nagy méretű, feltolhatós tűzterű homokfújt mészkő burkolattal ellátott kandalló. A munkálatokat hosszú idő alatt végeztük el, de az igényeknek megfelelően elkészült ez a rusztikus faragott mészkő kandalló.

Modern tömbalapos

Modern tömbalapos

Feltolható tűztérrel, alul gránit tömbösített fatárolóval rendelkező termékünk. A fatároló az igények alapján készült el.

Három oldalas térben álló kandalló

Három oldalas térben álló kandalló

Három oldalas modern kandalló, ami öntött beton burkolattal rendelkezik. Ezzel a típussal is találkozhattak Panorámás termékek között.

Négy oldalas térben álló egyedi kandalló

Négy oldalas térben álló egyedi kandalló

Négyoldalas speciális tűztér, csempe burkolattal van ellátva ez az eszközünk.

Kapcsolatfelvétel

További kandallók

Íme, néhány gyönyörű kivitelezésű munka, ami megtekinthető az oldalunkon keresztül --->Itt

modern kandalló

A gipszstukkó kandallók megfizethető, stílusos lakberendezési elemek!

A stukkó a belsőépítészetben alkalmazott díszítő elem, amit hagyományosan mennyezetre, felületekre készítettek. A stukkót előre is el lehet készíteni és aztán felrakni vagy helyben, a megfelelő eszközökkel formázni. A stukkók nem csak az épületek, terek díszei lehetnek, készülnek belőlük kandalló díszek is.

A gipszstukkó kandallók előnye, hogy megfizethető áron lehet őket megrendelni, de semmiben sem maradnak el megjelenést tekintve a természetes kövekből készült díszektől. A stukkó alapanyaga gipsz, illetve speciális gipszkeverék, gipszvakolat. Az alapanyagot csak formázni kell, majd pedig a kandallót kiegészíteni vele. Ennek köszönhetően a kivitelezés sokkal időtakarékosabb és a költségei is alacsonyabbak, mint egy természetes kőből faragott kandallónak.

A gipszstukkó kandallókat kiváló ár-érték arányban lehet megrendelni cégünktől. A technika előnye, hogy gyakorlatilag bármilyen stílusban készülhet stukkó díszítő elem. A gipszstukkó kandallók tervezéséhez és kivitelezéséhez szükséges szakmai tudással és eszközökkel rendelkezünk. Érdemes megtekinteni referenciáinkat, amiket a honlapon feltüntetett menüpontban gyűjtöttünk össze. Itt látható, hogy mennyire változatos stílusban készülhet gipszstukkó kandalló, arról nem is beszélve, hogy maga a kandalló is igényes, dekoratív és milyen szépen illik az enteriőrbe.

A méret, forma és díszítés tekintetében gyakorlatilag nincsen megkötés, a megrendelő igényeit és a helyiség adottságait figyelembe véve tudjuk elkészíteni a gipszstukkó kandallókat. A gipszstukkó kandallók a minőségben és időtállóságban sem maradnak el a természetes kövek vagy a modern alapanyagok előnyös jellemzőitől. A kandalló biztonságosan használható és fenntartható, a gipsz tűzálló tulajdonságának köszönhetően. Amennyiben sérülés keletkezik, a gipszstukkót ki lehet javítani. Ezen túl a gipszstukkó kandalló festhető, díszíthető is, teljes mértékben az egyéni ízléshez alakítható. Valódi tűztérhez és elektromos kandallóhoz is felhasználható.

Amennyiben érdeklik a gipszstukkó kandallók, keressen minket bizalommal!

modern kandalló

A modern kandalló stílusjegyeiről röviden!

A kandallók ma is kedvelt fűtőrendszerek, amiket nagyszerűen lehet hozzáigazítani egy lakás stílusához. A klasszikus kandallók mellett a modern köntösbe öltöztetett tűzterek is közkedveltek, különösen ott, ahol egyébként is hasonló stílusú a berendezés.

A modern kandallók csupán annyiban emlékeztetnek a klasszikus társaikra, hogy a tűztér és a burkolat megvan bennük. A díszes kialakítás és a gazdag anyaghasználat nem a modernizmus jellemzője. Ezek a tüzelőberendezések csak egy-két féle alapanyagból készülnek, nem használnak fel hozzájuk sokféle anyagot. Jellemzően hőálló üveget, krómozott, nemesacél anyagokat is beépítenek a burkolatok, tűzterek anyagába. Ez a visszafogottság a kandalló külső jegyeiben is visszaköszön. A modern kandalló kialakítását az motiválja, hogy ne maga a kandalló, hanem a benne lobogó tűz kerüljön előtérbe. A díszek, a minták, élénk színek vagy faragványok itt nem kívánatosak. Az sem ritka, hogy a tűztér alapanyagát üveggel helyettesítik, hogy minél inkább a lángok látványa vegye át a főszerepet. A sárga lángok jelentik a modern kandalló szinte egyetlen díszét.

A modern kandallót összességében a minimalizmus és a letisztult megjelenés jellemzi. Sokszor sima, egybefüggő felületek alkotják a burkolatot, de lehet játszani a formákkal is. A geometria gyakori jellemzője az ilyen stílusnak, ami a Bauhaus irányzatra vezethető vissza. A színek visszafogottak, egyfélék, de ugyanúgy lehet sötét, mint világos is a kandalló burkolata.

Egy ilyen kandalló szépen beleillik a környezetébe, nem hivalkodó, mégis magára vonzza a tekinteteket. Központi hely illeti meg a térben, de a többi berendezéssel és a szoba hangulatával harmonizálva.

A modern kandallók tervezését és kivitelezését hosszú évek tapasztalatával és elsőrangú szakmai tudással megtámogatva végzi cégünk. Forduljon bizalommal a kollégáinkhoz, amennyiben a saját igényeihez tervezett és az otthonába illő kandallóra vágyik! A szolgáltatásainkról részletes felvilágosítást nyújtunk a honlapunkon szereplő elérhetőségek egyikén!

kandalló

A kandalló építéssel érdemes foglalkozni felújítás során!

A nyári időszakban sokan vágnak bele otthonuk teljes felújításába azért, hogy a jövőben egy kényelmesebb és korszerűbb ingatlanban élhessenek. Ilyenkor a tulajdonosok átgondolják, hogy pontosan mit is szeretnének. Előtérbe kerülnek például a nyílászárók cseréje, az elektromos hálózat és a fűtés felújítása is. Ez esetben érdemes a kandalló beépítésén is elgondolkodni. A fűtőberendezésekkel igazán harmonikus környezetet lehet létrehozni, télen, használat közben, kifejezetten üdítő látványt nyújtanak. Amennyiben Ön is felújítás előtt áll, és a kandalló telepítésről sem feledkezne meg, bízza ránk a munkálatokat!

Érdemes a felújítással egyidőben belevágni a kandalló építésbe, hiszen így a jövőben már nem kell újból átalakítással kapcsolatos munkálatokkal foglalkoznia. Bármilyen elképzeléshez, igényhez tudunk igazodni, így, ha például modernebb megoldásokban gondolkodik a kandalló tervezésekor, mi azt is megvalósítjuk. Weboldalunkon számos referenciát találhat, amik nem csupán a változatosságról, hanem az igényes, minőségi munkákról is tanúskodnak. Strapabíró alapanyagokat, modern eszközöket használunk a kivitelezés során, szakembereink pedig kellő tapasztalattal rendelkeznek a precíz munka terén. Az évek során már nagyon sok ember álmát váltottuk valóra a kandalló építéskor, most pedig Önön a sor, hogy a felújításkor egy ízléses fűtőberendezéssel bővítse otthonát. A színvonal mellett arra is odafigyelünk, hogy a kandalló építéskor gyors munkát végezzünk, ezáltal a felújítás az előre megtervezett ütemben haladhat. A fűtőberendezés értékes központi eleme lesz új otthonának, garantáljuk, hogy maximálisan elégedett lesz a végeredménnyel.

Keressen fel bennünket mihamarabb a kandalló építéshez, mi pedig a legjobb tudásunknak és az Ön igényeinek megfelelően elkészítjük a berendezést. Szolgáltatásunk kedvező áron elérhető. Ha bővebb információkra lenne szüksége a munka menetéről, cégünkről vagy árajánlatot kérne, bátran keressen fel bennünket elérhetőségeinken! Készséggel tájékoztatjuk a legfontosabb tudnivalókról.

Kandallógyártás magas színvonalon?

Kandalló építés

Manapság óriási népszerűségnek örvendenek a kandallók, amit elsősorban látványuknak köszönhetnek. Sokan szeretnék harmonikusabbá, barátságosabbá tenni otthonukat, és ehhez a fűtőberendezések ideális megoldást nyújtanak. Az esztétikai tényezőkön kívül az anyagi előnyökért is szívesen választják az emberek a kandallókat, mert használatukkal az őszi és téli időszakban jelentős összegeket lehet megspórolni a fűtéssel kapcsolatos kiadásokon. Ha Ön is szeretné megtapasztalni a fűtőberendezések előnyeit, forduljon hozzánk bizalommal a kandalló gyártásért!

A kandalló gyártásban mi valóban a maximumot nyújtjuk, így általunk lehetősége lesz megtapasztalni a mindennapokban a fűtőberendezések előnyeit. Bármilyen stílusú, kialakítású kandallót el tudunk készíteni, a végeredménynek tulajdonképpen csak a fantázia és az igények szabhatnak határt. A kandalló gyártást alapos előkészítés és tervezés előzi meg azért, hogy végül olyan berendezés készüljön el, amilyenről mindig is álmodott. Kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy minőségi alapanyagokat használjunk fel a kandalló gyártáshoz, így időtálló és megbízható berendezéseket biztosíthatunk az ügyfeleinknek. Ezek a kandallók akár több generációt is kiszolgálhatnak. Kiemelt figyelmet fordítunk a gyorsaságra és a rugalmasságra is, garantáljuk, hogy nem csupán a kandallókkal, hanem a szolgáltatásunkkal is elégedett lesz. Most, hogy véget ért a fűtési szezon, érdemes a tavasz vagy a nyár folyamán élni a kandalló gyártás lehetőségével, így már idén ősszel használatba veheti berendezését.

Teremtsen Ön is harmóniát az otthonába, spóroljon a fűtéssel kapcsolatos költségeken, ehhez válassza a kandalló gyártással kapcsolatos szolgáltatásunkat! Álmodja meg berendezését, mi pedig a legjobb tudásunknak megfelelően elkészítjük. Amennyiben felkeltettük érdeklődését, és szeretné legyártatni a kandallóját, vagy bővebb információkra lenne szüksége az árakról, keressen fel bennünket érhetőségeinken, ahol munkatársaink készséggel válaszolnak az érdeklődők kérdéseire.


A kandalló a meghitt otthon elengedhetetlen kelléke

Kandalló építés

Sokaknak fontos, hogy megteremtsék a meghitt otthont, hiszen egy szép, rendezett és harmonikus környezet rendkívül pozitív hatással van lakóira. Szerencsére manapság nem jelent kihívást ennek az igénynek megfelelően kialakítani egy ingatlant, hiszen számtalan megoldás áll rendelkezésre ezzel kapcsolatban. Egy biztos, a meghitt otthonból nem hiányozhatnak a kandallók!

A kandallók már látványukban is harmóniát sugároznak. Használatukkal az ember teljesen ki tud kapcsolódni, és még a legnehezebb munkanap után is megnyugvást találhat a berendezés mellett. A kandalló építést tehát a kellemes hőmérséklet megteremtése mellett a lelki feltöltődés miatt is érdemes választani. Ezekkel a berendezésekkel nem lesz nehéz megvalósítani senkinek sem álmai otthonát.

Ha a kandalló építés felkeltette az érdeklődését, bátran forduljon hozzánk! Gyors és színvonalas szolgáltatás keretein belül megvalósítjuk az igényeinek megfelelő berendezést, amire hosszú távon számíthat. A kandalló építéssel még az ingatlan értékét is növelheti! Bővebb információkért vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken!


A kandallók gondoskodnak a nyugalomról és a megfelelő hőérzetről is!

A kandalló előnyeiről bővebben: modern és kényelmes fűtés

Manapság, a rohanó világban nincs olyan ember, akinek ne lenne szüksége a munka és a mindennapi teendők után egy olyan környezetre, ahol nyugodtan megpihenhet. Az, hogy ezzel kapcsolatban kinek milyen igényei vannak, személyenként eltérő, azonban sokan egyetértenek azzal, hogy a téli időszakban a nyugodt pihenést biztosító környezet kialakításához elengedhetetlenek a kandallók.

A kandallóknak már a látványuk is megnyugtató, ha az ember pedig melléjük ül, a meleg hatására a test és a lélek is megnyugszik, a pihenést pedig ilyen körülmények között semmi sem zavarhatja meg. A téli napokon az emberek nyugtalanságát nemcsak az évszak komorsága okozhatja, hanem az állandó hideg is, pedig a fűtést biztosító gázkészülék folyamatosan használatban van. Ha a fűtőrendszer mellett kiegészítő fűtésként használják a kandallókat, az általuk nyújtott meleg elegendő ahhoz, hogy ne fázzanak.

Önnek is szüksége van a nyugalomra és a megfelelő hőérzetre! Az ideális körülményeket teremtse meg a kandalló beépítésével! A kivitelezéshez vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken!


Ezt a döntést nem fogja megbánni: kandalló a hétvégi házban

A kandalló előnyeiről bővebben: modern és kényelmes fűtés

A hétvégi házak, habár nem állandó lakhelynek tervezték őket, megérdemlik a figyelmet. Amikor a tulajdonosok időt töltenek bennük, ugyanazt a kényelmet szeretnék élvezni, mint a saját otthonukban. Egy kandalló ideális választás hétvégi házba is.

Csak akkor kell begyújtani, amikor melegre van szükség, így nem fogyaszt feleslegesen. Önmagában is elegendő meleget tud előállítani egy kisebb házikó számára, a pihenni vágyók ennek köszönhetően télen is komfortosan érezhetik magukat. A fenntartása belefér a hétvégi ház költségeibe és nem utolsó sorban még hangulatos is.

A kandalló fantasztikusan illik a csípős őszi délutánok és a téli, havas esték csendes időtöltéseibe. Hosszú beszélgetések, társasjáték, filmnézés és habos kakaó is illik hozzá. Romantikus, meghitt atmoszférát teremt és segít, hogy valóban kiszakadjunk a hétköznapok mókuskerekéből.

Forduljon hozzánk bizalommal, és vegye igénybe szolgáltatásainkat kandalló tervezéssel és kivitelezéssel kapcsolatosan! Elérhetőségeinken többet is megtudhat a részletekről!

Kapcsolatfelvétel

Denke Kandalló

Kandalló választékunkban valamennyi stílus megtalálható, de kovácsoltvas kapu, kovácsoltvas rács és kerti grill is szóba jöhet, ámbár legyen szó a szépen díszített klasszikus típusokról, vagy a letisztultan elegáns, modern tűzterekről. Egyedileg tervezett és kivitelezett kandallóinkkal maximálisan az Ön elképzeléseihez igazodunk! A kandallóépítés teljes folyamatát - tervezéstől beépítésig - csapatunk saját kézben meg tudja oldani!

Kovácsoltvas termékek

A kovácsoltvas termékek ma reneszánszunkat élik, újra hódít eme míves mesterség és az általa kínált szép, nemes anyagból készült megoldások minden téren. A kovácsoltvas termékek közül napjainkban is a két legkeresettebb termékkör a kovácsoltvas kerítés és kovácsoltvas rács, amelyek dekoratív, ám stabil és megbízható védelmet jelentenek az otthon számára.

Elérhetőség

Denke Kandalló –
Denke Gábor Miklós EV.