Kandallóépítés hagyományokra alapozva


Közel 100 éves kézműves családi hagymány

A magyarországi kandalló készítés történetében Ferencváros volt az egyik legjelentősebb helyszín. Az olasz tradíciókon nyugvó kandalló építési technikát az olasz származású Nicora Lajos hozta hazánkba az 1800-as évek végén, és később, 1921-ben id. Denke Gábor tőle vette át ezt a szép ipart. A sikeres vállalkozást tovább fejlesztve, különféle jeles közintézmények mellett olyan neves személyiségek otthonaiban épített kandallókat, mint pl. gróf Széchenyi Zsigmond, báró Orczy Elemér, gróf Nádasdy Ferenc. Ezeknek a gyönyörű múlt századi kandallóknak a nagy része még ma is működik, bár igaz, hogy felújításra, karbantartásra szorulnának. Időnként meg is keresnek minket ilyen jellegű kandalló felújítási feladatokkal, amelyeknek mindig örömmel teszünk eleget.

"Denke Gábor, épület- és műlakatos, Lónyai u. 7. Felszabadult Budapesten 1905-ben, ahol mint segéd 13 évet dolgozott. 1918-ban önálló lett. Elsősorban kandalló, tűzhelyek gyártásával és műdomborítással foglalkozik. Dolgozott a kabinetiroda, min. elnökségi palota, kir. vár, az Eszterházy tatai kastély stb. kandalló és fűtőberendezésén. A cég tulajdonában számos kiállítási érem és okl. van. Háború alatt a hadfelszerelési üzemnél, mint művezető volt alkalmazva."

A Magyar Ipar Almanachja, 1930.

Mintegy 40 esztendős szünet után, 1989-ben ifj. Denke Gábor a hagyományokra alapozva, családi vállalkozás kereteiben indította újra a céget.

Denke Kandalló

Kandalló választékunkban valamennyi stílus megtalálható, legyen szó a szépen díszített klasszikus típusokról, vagy a letisztultan elegáns, modern tűzterekről. Egyedileg tervezett és kivitelezett kandallóinkkal maximálisan az Ön elképzeléseihez igazodunk! A kandallóépítés teljes folyamatát - tervezéstől beépítésig - csapatunk saját kézben meg tudja oldani!

Kovácsoltvas termékek

A kovácsoltvas termékek ma reneszánszunkat élik, újra hódít eme míves mesterség és az általa kínált szép, nemes anyagból készült megoldások minden téren. A kovácsoltvas termékek közül napjainkban is a két legkeresettebb termékkör a kovácsoltvas kerítés és kovácsoltvas rács, amelyek dekoratív, ám stabil és megbízható védelmet jelentenek az otthon számára.

Elérhetőség

Denke Kandalló –
Denke Gábor Miklós EV.SEO munkálatok elvégzését a: PAGNET BT. végzi el.