Kandallók


Míg ezen fütőeszközök régen nélkülözhetetlen használati tárgynak, az otthon alapvető részének számított, addig a mai modern világban létező számtalan fűtési megoldás mellett inkább dísztárgynak számít. Az 1700-1800-as évek kandallóihoz képest ez a mai forma jelentős változáson esett át: fejlettebb anyagokból, a klasszikus stílus mellett esetenként akár hi-tech design-nal, gáz és elektromos kandalló esetén távirányítóval vezérelhető változatban is készül, különféle biztonsági előírásoknak megfelelő, korszerű fűtőberendezéssel. Ezen az oldalukon keresztül részletesen megtekinthetik a különböző fajták is.

Cégünk vállalja bármilyen fütőeszköz építését az Ön elképzelései szerinti stílusban és kivitelben. Az alábbiakban az egyes típusok pár szavas ismertetője található, illetve az adott kandalló típusra kattintva megtekinthet néhány referenciaképet eddigi munkáinkból.

Legfőbb célunk az, hogy a megrendelőink igényeinek 100%-osan megfeleljünk a munkaelvégzése alatt.

Stil kandallók

Stíl típusok

A stíl típusú szépségek a barokk és rokokó irányzatot követi megjelenésében. Míg a barokk jellemzői a monumentalitás és rendkívüli részletgazdagság, addig a rokokó már kisebb léptékű, kifejezetten a díszítésre, díszességre koncentráló irányzat. A stíl típus a klasszicista vonalhoz hasonlóan a kastély eszközökhöz sorolhatóak ezek a kandallók.

 • Márvány burkolatú
 • Fa burkolatú
 • Egyéb stíl

Nézze meg portfóliónkat.

Klasszicista és empire kandallók

Klasszicista és empire kandallók

A klasszicista stílus az ókori görög és római művészeti jegyekre épülő stílus, az empire pedig ennek későbbi, "fényűzőbb" változata. Az empire és klasszicista kandalló termékek leginkább a középkori eszközökbe jellemezhetjük: ezek nemes anyagokból készült, gazdag és művészi részletességű díszítéssel ellátott darabok.

 • Márvány burkolatú
 • Mészkő burkolatú
 • Fa burkolatú

Nézze meg portfóliónkat.

Modern kandallók

Modern kandallók

A modern eszközök ismertetőjegye a letisztult forma, egyszerű geometrikus vonalvezetés, és az építésben alkalmazott anyaghasználat terén a minél kevesebb féle anyag használata. A modern típusok közé sorolható a hi-tech kivitel is, ami általában nemesacél, krómozott külső felületek és hőálló üveg kombinációjából készül.

Nézze meg portfóliónkat.

Rusztikus kandallók

Rusztikus kandallók

A rusztikus stílusú kandallók legfőbb jellemzői a természetesség, időtállóság, tágas terek és nagy, robosztus bútorok. Ehhez illeszkedően a rusztikus kandalló terméskő/mészkő, pattintott kő, bontott tégla burkolatú, eredetileg fagerendával vagy padkával épül, akár különálló pihenőzugként is szolgálhat.

 • Mészkő, homokkő burkolatú
 • Terranova nemes vakolatú
 • Sprengelt, bontott téglás burkolatú

Nézze meg portfóliónkat.

Panorámás kandallók

Panorámás kandallók

A panorámás kialakítású kandalló a modern világ találmánya, amely kifejezetten a lángok látványára, a tűz által teremtett sajátos hangulat maximális kihasználására koncentrál. A hatalmas hőálló üveg felületek révén a hagyományos típusokkal ellentétben itt több oldalról, teljes mértékben láthatóvá válik a lángok játéka.

 • Három oldalas
 • Két oldalas
 • Egyéb, több oldalas panorámás

Nézze meg portfóliónkat.

Gipszstukkó kandallók

Gipszstukkó kandallók

A gipszstukkó a különféle felületek díszítésére alkalmas, speciális összetételű gipszkeverék, gipszvakolat. A gipszstukkóból bármilyen forma könnyedén és viszonylag gyorsan kialakítható, így az ilyen díszítéssel ellátott eszközök gyakorlatilag bármely stílusba tartozhatnak.

Nézze meg portfóliónkat.

Nyitott kandallók

Nyitott kandallók

Ma is sokan szeretik, a nyitott tűzterű kandalló nyújtotta különleges látványt, amikor szabadon, közvetlenül tudunk gyönyörködni a lángok látványában, tűz pattogó hangjának élvezetében. Ez a megoldás jelentette régen "a" típust. A mai rendkívül jól hőszigetelt, tökéletesen záró ablakok mellett csak jól megtervezett friss levegő odavezetéssel építhető meg a nyitott fütőeszköz. A nyitott kandalló légfogyasztása 150-400 m3/óra! A hatásfoka viszont szinte nulla, -15% és + 10% között van. Bonyolítja a helyzetet az alkalmazott légtechnika. Ilyenkor az elszívás, a depresszió nem megengedett!

Nézze meg portfóliónkat.

Konvektor burkolatok

Konvektor burkolatok

Esetenként szükség lehet, hogy az esztétikailag kifogásolható konvektort, vagy egy egyszerű radiátort kandalló hangulatú díszkandallóvá alakítsuk. Megbeszélés alapján a munkát az igényeknek megfelelően szoktuk elvégezni.

Nézze meg portfóliónkat.

Különleges kandallók

Egyéb különlegességek

Vannak olyanok is, amelyek a korábbi besorolásba nem helyezhetők el. Ide tartozik például a svéd gránit gleccserkőből készített fütőeszköz, vagy a csempe burkolatú is. Bővebben kérem keressenek fel minket telefonon, esetleg személyes a különleges munkák elvégzése miatt.

Nézze meg portfóliónkat.

Kandalló referenciák

Keleties hangulatú sarok kandalló

Keleties hangulatú sarok kandalló

Ez egy széttolható ajtós kandalló, a kinézete keleties stílusú mészkő kandalló lett, ahol az ügyfelünk igényeit tartottuk a szemünk előtt a munka elvégzés alatt.

Rusztikus faragott kandalló

Rusztikus faragott mészkő kandalló

Extra nagy méretű, feltolhatós tűzterű homokfújt mészkő burkolattal ellátott kandalló. A munkálatokat hosszú idő alatt végeztük el, de az igényeknek megfelelően elkészült ez a rusztikus faragott mészkő kandalló.

Modern tömbalapos

Modern tömbalapos

Feltolható tűztérrel, alul gránit tömbösített fatárolóval rendelkező termékünk. A fatároló az igények alapján készült el.

Három oldalas térben álló kandalló

Három oldalas térben álló kandalló

Három oldalas modern kandalló, ami öntött beton burkolattal rendelkezik. Ezzel a típussal is találkozhattak Panorámás termékek között.

Négy oldalas térben álló egyedi kandalló

Négy oldalas térben álló egyedi kandalló

Négyoldalas speciális tűztér, csempe burkolattal van ellátva ez az eszközünk.

További kandallók

Íme, néhány gyönyörű kivitelezésű munka, ami megtekinthető az oldalunkon keresztül --->Itt

A kandallók gondoskodnak a nyugalomról és a megfelelő hőérzetről is!

A kandalló előnyeiről bővebben: modern és kényelmes fűtés

Manapság, a rohanó világban nincs olyan ember, akinek ne lenne szüksége a munka és a mindennapi teendők után egy olyan környezetre, ahol nyugodtan megpihenhet. Az, hogy ezzel kapcsolatban kinek milyen igényei vannak, személyenként eltérő, azonban sokan egyetértenek azzal, hogy a téli időszakban a nyugodt pihenést biztosító környezet kialakításához elengedhetetlenek a kandallók.

A kandallóknak már a látványuk is megnyugtató, ha az ember pedig melléjük ül, a meleg hatására a test és a lélek is megnyugszik, a pihenést pedig ilyen körülmények között semmi sem zavarhatja meg. A téli napokon az emberek nyugtalanságát nemcsak az évszak komorsága okozhatja, hanem az állandó hideg is, pedig a fűtést biztosító gázkészülék folyamatosan használatban van. Ha a fűtőrendszer mellett kiegészítő fűtésként használják a kandallókat, az általuk nyújtott meleg elegendő ahhoz, hogy ne fázzanak.

Önnek is szüksége van a nyugalomra és a megfelelő hőérzetre! Az ideális körülményeket teremtse meg a kandalló beépítésével! A kivitelezéshez vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken!


Ezt a döntést nem fogja megbánni: kandalló a hétvégi házban

A kandalló előnyeiről bővebben: modern és kényelmes fűtés

A hétvégi házak, habár nem állandó lakhelynek tervezték őket, megérdemlik a figyelmet. Amikor a tulajdonosok időt töltenek bennük, ugyanazt a kényelmet szeretnék élvezni, mint a saját otthonukban. Egy kandalló ideális választás hétvégi házba is.

Csak akkor kell begyújtani, amikor melegre van szükség, így nem fogyaszt feleslegesen. Önmagában is elegendő meleget tud előállítani egy kisebb házikó számára, a pihenni vágyók ennek köszönhetően télen is komfortosan érezhetik magukat. A fenntartása belefér a hétvégi ház költségeibe és nem utolsó sorban még hangulatos is.

A kandalló fantasztikusan illik a csípős őszi délutánok és a téli, havas esték csendes időtöltéseibe. Hosszú beszélgetések, társasjáték, filmnézés és habos kakaó is illik hozzá. Romantikus, meghitt atmoszférát teremt és segít, hogy valóban kiszakadjunk a hétköznapok mókuskerekéből.

Forduljon hozzánk bizalommal, és vegye igénybe szolgáltatásainkat kandalló tervezéssel és kivitelezéssel kapcsolatosan! Elérhetőségeinken többet is megtudhat a részletekről!

Denke Kandalló

Kandalló választékunkban valamennyi stílus megtalálható, de kovácsoltvas kapu, kovácsoltvas rács és kerti grill is szóba jöhet, ámbár legyen szó a szépen díszített klasszikus típusokról, vagy a letisztultan elegáns, modern tűzterekről. Egyedileg tervezett és kivitelezett kandallóinkkal maximálisan az Ön elképzeléseihez igazodunk! A kandallóépítés teljes folyamatát - tervezéstől beépítésig - csapatunk saját kézben meg tudja oldani!

Kovácsoltvas termékek

A kovácsoltvas termékek ma reneszánszunkat élik, újra hódít eme míves mesterség és az általa kínált szép, nemes anyagból készült megoldások minden téren. A kovácsoltvas termékek közül napjainkban is a két legkeresettebb termékkör a kovácsoltvas kerítés és kovácsoltvas rács, amelyek dekoratív, ám stabil és megbízható védelmet jelentenek az otthon számára.

Elérhetőség

Denke Kandalló –
Denke Gábor Miklós EV.

 • Bemutatóterem és iroda:
  1181 Budapest
  Reviczky Gyula utca 70.
 • Tel.: (megváltozott!)
  +36(1) 630 8807
 • Mobil:
  +36(20) 935 3806
 • Email:
  denkekandallo@denkekandallo.hu
 • Műhely:
  1184 Budapest
  Jegenye fasor 15/a.